4









Lähdin kuvaamaan luontoa. Aluksi minulla ei ollut tiettyä ideaa mitä kuvaisin, vaan kuvasin sitä minkä ajattelin näyttävän hyvältä kuvassa. Otin kuvat kuitenkin sillä taka-ajatuksella, että saisin ne näyttämään tummanpuhuvilta ja dramaattisilta, editoinnin kanssa tai ilman. En halunnut kuvata maisemia, vaan joitain tiettyjä kohteita. Toisaalta mielestäni hyvää maisemaa ei olisi edes ollut saatavilla. En aluksi meinannut saada mitään hyviä kuvia, mutta kävin vielä toisen päivän kuvaamassa ja sain kuvat.

Kuvissa on käytetty paljon korostusta, kontrastia ja muita valotusasetuksia. Erityisesti alimmassa kuvassa korostin tummuutta varjoissa. Kuvat ovat voimakkaita, vähän ehkä synkkiäkin. Lintuparikuvassa on vähän maailmanlopun tuntua. Se on ehkä jonkun mielestä turhan paljon editoitu, mutta itse pidän siitä tuollaisena.

Editointi teki kuvista mielenkiintoisempia. Kohteet ovat hyvin tavallisia luonnossa löytyviä asioita, mutta mielestäni niistä tuli ihan kivoja kun kuvat otti tietystä kuvakulmasta ja editoi. Tavalliset asiat Suomen luonnossa ovat kauniita, mutta niitä ei ehkä osata arvostaa niin paljoa. Siksi halusin ottaa kuvia Suomen monipuolisesta luonnosta. Esim. ylimmän kuvan otin siksi, koska vesi on mielestäni aina kauniin näköinen ja pintaan muodostuu kauniita kuvioita varjojen avulla. Editoimalla sain siitä vielä vähän erikoisemman.

Tutkin satoja eri suomalaisia valokuvaajia instagramissa, mutta suurin osa kuvasi talvisia tai syksyisiä maisemia Lapissa. Monet kuvasivat myös eri eläimiä, mutta minulla ei ollut mahdollisuutta kuvata kumpaakaan. Löysin kuitenkin @vuokkojoanna jolla on kivoja yksityiskohtaisia kuvia asioista, joita minäkin pystyn kuvata. Editointiin otin inspistä esim. @akugraph instagramista. Hänen kuvat ovat tummia joissa on vaaleita yksityiskohtia tai kohde.

Kuvat olivat tarkempia koneella, ennen kuin laitoin ne blogiin. Toisessa kuvassa mietin syväterävyyttä ja se onnistui mielestäni hyvin. Kolmannessa kuvassa sommittelu ei ehkä onnistunut kovin hyvin, sillä ympärillä oli puita joita en halunnut kuvaan. Lisäksi linnut liikkuivat nopeasti, enkä tietenkään ehtinyt liikkumaan parempaan kuvauspaikkaan. Nämä kuvat olivat mielestäni minun parhaimmat kurssin aikana. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2

3